28 September 2009

Pressrelease

Lo-Fi Press är handgjorda böcker, trycksaker och objekt, gjorda av Illustrationskollektivet Stockholm Illustration. Premiären på Bokmässan i Göteborg 24-27/9, visade höstsläppen 2009:



Jonas Bergstrand har inventerat sitt porträttarkiv i En Bunt Berömda. Det är en rejäl bunt kärleksfullt fångade kändisar i prima xeroxgrafi. Vill du veta om du är känd kollar du upp den.

Kenneth Anderssons affischkonst Get Ass!! (A Visual Essay on Love and Joy) utforskar kärlekens mysterier. I närbild. I storformat. Finkänsliga originalmålningar på äkta wellpapp utlovas också. Plus notebook.

Anders Westerbergs sinnrikt konstruerade serie klippark, Pappskallar, är nyskapande 3D-grafik. Stoppa in en lågenergilampa och du har dessutom ett stämningsfullt stycke brukskonst. De finns i fyra varianter - Lucha, Muerte, Goth och Alien.

Thomas Fröhling har känsligt visualiserat sina favoritspam, som i bl a Hey Boy it´s Time to Grow Up och Get Big Toy Now. Vi har alltid undrat hur avsändaren ser ut. Vi har alltid undrat hur han tror att vi fungerar...
Finns i standard Lo-Fi (sv/v) och deluxe (färg).

Annika Skölds grafiska bildpoesi, Poem I-IV, utgår från naturen och det outsägbara, det som enbart kan förmedlas i bild.

Jessica Romberg har utvecklat sin naiva ådra, som hon visar prov på arken med specialgjorda klistermärken, Stickers. Dessutom finns affischer och bildhäften i samma självklara manér.

Maria Raymondsdotter är inget blåbär. Däremot visar hennes Blueberries - Poetry, Pie and Blues vad man kan göra med färgstarka bär. Hon har också gjort porträttramar med utbytbara ansikten, för dig som tröttnat på familjebilderna. Några kartongoriginal med hennes alldeles egna näsor blir det dessutom.

Janette Bornmarker låter sina personligheter (bl a Strindberg) ta plats på knappar och anteckningsböcker. Rebound är ombundna romantiska pocketböcker med nya illustrationer. Om att fånga bräckliga väsen handlar Tender. Gräslök får vi heller inte glömma, så den har också fått en bok.

Lasse Skarbøvik har inga problem med konstbegreppet - Art är den lakoniska titeln som sammanfattar hans samlingar av minikonstverk av olika grafiska blad. Göran Hägglund - kom förbi!

Lars Rehnberg syr ihop en kärlekshistoria, från den tid men faktiskt skrev brev till varandra. Törs du sprätta upp sidorna? Vi tog en charter till Samos är däremot en nutidshistoria med Lars pennteckningar som du kanske aldrig sett dem.


Stockholm Illustration är 10 etablerade illustratörer som arbetar i en gemensam studio i Gamla Stan i Stockholm. Våra bilder syns runt om i världen, t ex på engelska förpackningar, i norska böcker, amerikanska tidningar och småländska leksaker och du finner dem även runt om på Bokmässan. De flesta uppdrag utför vi en och en. Men vi arbetar också tillsammans, exempelvis vid större och mer omfattande jobb där olika bildmanér fungerar kompletterande. Som t ex med Lo-Fi Press. Handgjorda böcker i små signerade upplagor. Love and Anger!
På sidan www.stockholmillustration.com/lofipress.html finner du bilder som du fritt kan ladda ned för publicering i samband med texter kring Stockholm Illustration Lo-Fi Press.

Behöver du större bilder eller högre upplösning hjälper vi gärna till. Kontakta Janette Bornmarker, janette@stockholmillustration.com.